Χρήσιμες Συμβουλές

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας ονομάζεται οποιαδήποτε προσπάθεια με την οποία επιτυγχάνεται περιορισμός της σπατάλης των ενεργειακών αποθεμάτων.

Αυτόματα Φίλτρα νερού

Φίλτρανση είναι η διεργασία απομέκρυνσης της θολότητας από το νερό, η οποία αφορά τόσο στα χονδρόκοκκα όσο και τα κολλοειδή υλικά, η προσρόφηση δυσάρεστων οσμών ή γεύσεων και χρωμάτων καθώς και επίκνδυνων οργανικών ρυπαντών (αντιπαρασιτικά, διαλυτικά, και κυανοβακτηρίδια), η απομάκρυνση σιδήρου, μαγγανίου, αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων (όπως χρώμιο, αλουμίνιο, νικέλιο κλπ) ή η εξουδετέρωση της οξύτητας του νερού. Όλα αυτά τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την σωστή επεξεργασία φίλτρανσης και σε πολλές περιπτώσεις προηγείται της φίλτρανσης η οξύδωση και η χημική επεξεργασία.

Αυτόματοι απιονιστές νερού

Οι περισσότερες διαλυμένες ουσίες στο νερό είναι ανόργανα άλατα στην ιονική τους κατάσταση. Τα ιόντα με θετικό ηλεκτρικό φορτίο λέγονται κατιόντα, ενώ τα ιόντα με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο λέγονται ανιόντα. Ο απιονιστής με την βοήθεια της ρητίνης κάνει ιοντοεναλλαγή, απομακρύνοντας τα άλατα του νερού. Η ιοντοεναλλαγή γίνεται με ρητίνες που ανάλογα με το είδος των ιόντων που κατακρατούν λέγονται κατιονικές ή ανιονικές ή μικτής κλίνης. Το απιονισμένο νερό έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως σε βιομηχανίες φαρμάκων, χημικών και καλλυντικών.

Δείτε επίσης

Σχετικά

Στην Υδροηλεκτρική, αναλαμβάνουμε εργασίες και καλύπτουμε τις ανάγκες σας γύρω από: θέρμανση, ηλιακά, υδραυλικά, ηλεκτρικά και ψύξη.

Πληροφορίες επικοινωνίας

  • Πέρδικα Θεσπρωτίας
  • Αγίου Αθανασίου, Θέση Κρυονέρι, Πάργα (έναντι Carrefour)
  • Τηλέφωνο: 6973801948
  • Email: info@idroilectriki.gr